vrijdag 25 mei 2012

Boeken tas (of tas gemaakt van een boek)

Ik houuuuu van lezen. En dus van boeken. Alhoewel dat tegenwoordig niet meer altijd hand-in-hand gaat, met alle iPads en e-readers die je kan volstouwen met boeken. Ik hou van een ├ęcht boek. En dus maakte ik een tasje van een boek.


Benodigdheden:
- Hardcover boek
- Een stuk ketting, of touw ofzo. Ik haalde een stuk gouden ketting bij de doe-het-zelf zaak
- Genoeg stof voor de voering (1m2)
- Stukje lint van ongeveer een meter
- Een mooie knoop
- Karton
- Lijmpistool
- Een stanley mesje
Stap 1
Ontdoe het boek van zijn kaft met je mes. Open het boek zover als je je tas wil kunnen openen en teken deze driehoek af op een stuk papier

Stap 2
Voeg een cm toe aan de driehoek (alle zijden) en knip deze uit. Gebruik de driehoek als mal voor 2 stukken stof. Dit is de zijkant van je tas.

Stap 3
Plak met je lijmpistool en het lint je hengsel aan de kaft, zoals op de foto. Ook de knoop en het lusje hiervoor plak je op deze manier vast.

Stap 4
Vouw de cm die je hebt toegevoegd aan je driehoek om en speld deze af. Plak het "kontje" alvast aan de rug van het boek met je lijmpistool. Meet een stuk karton af, dezelfde maat als de rug van het boek, en wikkel hier stof om. Deze plak je aan de binnenkant tegen de rug van het boek als extra stevigheid. Nu komt het echte gefrummel; Plak de omgespelde cm van de driehoek aan de zijkanten van het boek zoals op het plaatje. En plak vervolgens de rest van de voering er in (geen afbeelding helaas)Het is een hoop gefrutsel maar als je het eenmaal af hebt is het best een tof ding. Ik heb nu een beetje suffe stof gebruikt maar als je een echt leuk lapje hebt liggen, wordt het vast leuker! En als je echt handig bent, kan je er ook nog een rits in zetten, voor een ├ęcht tas-gevoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten