donderdag 15 november 2012

Spinazie lasagne, smullen maar!

Ik ben gek op koken én op eten. In de koude herfst/winterdagen zijn vooral gerechten uit de oven favoriet. Lekker warm en lekker voedzaam! Tot 4 jaar geleden lustte ik geen lasagne vanwege een eerste slechte ervaring (waarbij ik de lasagne bijna weer uitspuugde!) maar sinds een aantal jaar ben ik fan! En zeker van deze heerlijke variant met spinazie.

Hoe te maken:

Je hebt nodig:
  • Olijfolie (mooie fles, nietwaar? En gewoon van de Lidl)
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt (die was op dit keer, knoflookpoeder werkt ook, een flinke snuf)
  • 400g gehakt 
  • 200g geraspte kaas + een beetje extra
  • 200ml creme fraiche
  • 1 pak lasagnebladen, niet voorgekookt
  • 500g spinazie a la creme
Zo pak je het aan:
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden
  2. Olie in de pan en fruiten die ui en die knoflook (indien knoflookpoeder, niet te vroeg erbij, dan brandt het aan!)
  3. Bak het gehakt rul bij de ui en de knoflook
  4. Verwarm/ontdooi de spinazie in een aparte pan en gooi het gehakt/ui/knoflook mengsel erbij. Goed mengen.
  5. Roer de geraspte kaas en de creme fraiche in een pannetje op een laag vuur tot een saus en haal deze vervolgens van het vuur
  6. bouw de lasagne op, beginnend met een laag spinazie gehakt mengsel en eindigend met een laag lasagne bladen
  7. De allerlaatste laag is de kaassaus. Bestrooi het geheel met dat kleine beetje kaas wat je overhebt en dan kan het voor 30 minuten in de oven. Smakelijk eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten